Romaanit

Esa Halmetoja

Hiekkaan haudatut


Oululainen tuotekehitysinsinööri Lauri Roivainen saa haltuunsa isoisänsä sotamuistoja sisältävän pahvilaatikon. Pian hän ymmärtää vaatimattomien muistoesineiden kätkevän taakseen jotakin hyvin paljon suurempaa. Tutkimusmatka vie hänet matkalle luovutettuun Karjalaan, mutta vielä pidemmän ja vaarallisemman matkan hän joutuu tekemään omaan itseensä.

Hiekkaan haudatut on vastuttamattomasti mukaansa tempaava jännityskertomus, jolle historialliset ja ajankohtaiset tapahtumat luovat uskottavat kehykset. Samalla se on myös elämänmakuinen ihmissuhdekuvaus, joka syväluotaa realistisella tavalla suomalaista sielunmaisemaa.

Voit tilata kirjan suoraan kustantajalta tai omasta kirjakaupastasi ISBN-13: 9789523307544.

Musta kuningatar


Lauri Roivaisen hyvä ystävä Heikki katoaa salaperäisesti. Kun hänet myöhemmin löydetään kuolleena autostaan, poliisi pitää selvänä että Heikki on ampunut itsensä. Lauri ei kuitenkaan usko sitä, vaan alkaa tutkia asiaa. Tutkimukset johtavat hänet merkillisen rikosvyyhden jäljille, jossa mikään ei ole sitä miltä se näyttää. Pakkaa sekoittavat niin kadonnut rahasalkku, kierot poliisit kuin myös outo nainen, joka näyttää kietoutuvan jotenkin Heikin kuolemaan. Kun totuus lopulta paljastuu, Lauri huomaa joutuneensa itse murhaajan tähtäimeen.
Kirja on tällä hetkellä kustantajakierroksella. Voit tehdä kirjasta ennakkotilauksen lähettämällä minulle sähköpostia.

Tarkkailija


Jatkuuko ihmisen elämä kuoleman jälkeen? Onko henkimaailma olemassa? Entä ufot, alienit ja elämä toisella planeetalla? Ovatko ne tosia tai edes mahdollisia? Onko Raamattu kirjaimellisesti totta ja ovatko Jumala, Jeesus, taivas ja helvetti olemassa? Onko maailma luotu vai syntynyt itsestään miljoonien vuosien kehityksen tuloksena? Entä mitä aika oikeastaan on? Voiko aikaa laittaa säästöön ja kuluttaa myöhemmin? Mikä ihmiskuntaa odottaa? Onko edessämme ekokatastrofi ja romahdus, vai onko tulevaisuutemme sittenkin valoisa?

Etsin kirjassani vastauksia näihin ja moniin muihin itseäni askarruttaviin kysymyksiin. Teokseni kohderyhmä ovat aikuiset, henkisesti valveutuneet ja tiedostavat ihmiset, jotka eivät tyydy vallitseviin teorioihin ja ismeihin, vaan etsivät uusia näkökulmia ja haluavat perustaa kantansa mieluummin tutkittuun tietoon kuin uskontoon tai uskomuksiin. Käsittelen elämän suuria kysymyksiä, kuten elämän tarkoitusta, mutta en pyri antamaan suoria vastauksia. Esitän mieluummin hyviä kysymyksiä, jotka saavat lukijan itse ajattelemaan asioita ja ohjaavat hänet etsimään tietoa häntä itseään koskettavista asioista. Kirjassa puhutaan Jumalasta ja uskomisesta, mutta se ei ole uskonnollinen teos, eikä se julista mitään aatetta tai ismiä. Se ei myöskään ole tieteellinen julkaisu, vaan pamfletti. Yksinkertaistettuna se on vapaamuotoinen kuvaus omasta totuuden etsinnästäni ja siitä, mitä olen vuosikymmenien aikana onnistunut löytämään.
Voit tilata kirjan kustantajalta tästä linkistä BoD Books on Demand