Faskia-käsittely eli lihaskalvohieronta

Faskia-käsittely vähentää kehon jähmeyttä ja lihaskireyttä sekä parantaa toispuoleisia oireita

Faskia-käsittelyn avulla voidaan myös lieventää heijasteoireista johtuvia vaivoja ja kipuja, kuten jännityspäänsärkyä. Faskia-käsittelyyn kannattaa tulla, mikäli kehosi tuntuu jäykältä, koet heijastavia oireita esim. alarajoihin tai haluat palauttaa kehon normaalin liikkuvuuden.

Lihaskalvohieronnalla yleensä tarkoitetaan kovalla kitkalla tehtävää venyttävää hierontaa. Apuna käytetään sekä hoitajan toteuttamia passiivisia liikkeitä, asiakkaan itse suorittamia aktiivisia liikkeitä ja hengitystä. Hoitoasennot ovat istuen, selällään, vatsallaan tai kyljellään kohdekudoksesta riippuen.

Käsittelyssä ei käytetä öljyä tai rasvaa. Hierottaessa öljyllä samanlaista kalvoihin kohdistuvaa venyttävää vaikutusta ei tapahdu. Käsittelyssä voidaan käyttää apuna guashakampaa, imukuppeja tai faskiarautaa. Lihaskalvossa eli faskiassa on paljon tuntohermoja ja usein esim. selkäkipu on peräisin kalvoista, eikä lihaksista. Kalvojen käsittelyllä on vaikutusta myös nestekiertoon ja täten hyödyllistä turvotuksien hoidossa. Lihaskalvoja ei voi käsitellä käsittelemättä lihaksia. Faskiakäsittelyä tehtäessä vaikutus kohdistuu aina myös lihaksiin.

Lihaskalvojen käsittelyä ei suositella tehtäväksi, jos ihossa on infektioita, tuoreita haavoja tai vammoja. Kalvojen käsittelyä ei suositella myöskään, jos sinulla on pahanlaatuisia kasvaimia, sairastat hemofiliaa tai sinulla on suurentuneita imusolmukkeita. Tuoreeseen tuki- ja liikuntaelin vammaan, iskeemiseen kudokseen eikä laskimotukosten alueelle käsittelyä ei suositella.

Tutustu hinnastoon täältä ja varaa aika tästä linkistä, tekstiviestillä/soittamalla p. 0400 446 720 tai sähköpostilla leena(e)halmetoja.fi. Meillä käyvät myös ePassi ja Smartum